Relaţii diplomatice româno-italiene (1918 – 1940)


     La invitaţia profesorului universitar doctor Dumitru Preda, viitorul ambasador al României în Cuba, am participat la lansarea volumului „Relaţii diplomatice româno-italiene (1918 – 1940)”, semnat de dr. Lilian Zamfiroiu, ministru-consilier în cadrul Delegaţiei Permanente a României pe lângă UNESCO, şi apărut la Editura Tritonic.

     Evenimentul a avut loc marţi, 31 mai 2011, în Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe, şi a beneficiat de prezenţa unor personalităţi marcante ale culturii româneşti: academician Ioan-Aurel Pop, profesor la Universitatea „Babeş- Bolyai” din Cluj-Napoca, profesor universitar doctor Nicolae Manolescu, membru corespondent al Academiei Române, preşedintele Uniunii Scriitorilor şi ambasador al României pe lângă UNESCO, profesor universitar doctor Constantin Buşe, de la Universitatea Bucureşti, profesor universitar doctor Viorel Faur, de la Universitatea din Oradea, şi Bogdan Hrib, de la Editura Tritonic.

      Volumul lui Lilian Zamfiroiu aduce la suprafaţă documente pe care nu le-a mai cercetat nimeni până acum, cum ar fi de exemplu documentele prin care Mussolini dăruieşte României două terenuri: unul pentru construirea Ambasadei României la Roma şi unul pentru construirea Accademia di Romania, al cărei proiect îl şi aprobă, reamintind faptul că darnicul personaj istoric este şi cel care semnează – oare tot în numele generozităţii?! – şi nefastul Dictat de la Viena, din 30 august 1940.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Cercetare

Etichete: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Relaţii diplomatice româno-italiene (1918 – 1940)”

  1. razvanserbu Says:

    Interesante documentele, probabil ca si cartea e scrisa bine. Oricum merita rasfoita.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: