Lansarea volumului „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit”


„Nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta, nici pe lumea cealaltă”, spunea, la lansarea volumului „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit”, domnul prof. univ. dr. Dumitru Gheorghiu, prorectorul Universităţii „Titu Maiorescu” (UTM) din Bucureşti, gazda evenimentului. Mărturie stă cifra 5, cifră de care sunt legate eforturile celor cinci autori ai cărţii lansate în ultima zi a lui Florar.  Într-o atmosferă încărcată de emoţie pozitivă şi în prezenţa un public select, la cinci luni de momentul în care am aşternut pe hârtie planul detaliat al volumului, Cafeneaua „La Bibliotecă”, situată în incinta UTM, a fost locul perfect de întâlnire al generaţiilor, unite însă de dragostea pentru carte.

 Rude, prieteni, profesori, studenţi, personalităţi ale societăţii româneşti… Şi multă, multă emoţie. Acestea au fost ingredientele unei seri reuşite. Amintesc aici prezenţa conducerii Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, a domnului deputat Octavian Ştireanu, jurnalist remarcabil, a domnului colonel (r.) Valeriu Pricină, cunoscut om de presă, a tinerei şi talentatei  ziariste Cristina Herea, a domnului profesor Nicolae Topârceanu, căruia am onoarea să-i fiu asistent, dar şi prezenţa colegei mele de liceu, frumoasa actriţă Andreea Pătraşcu-Ibacka etc.

Oficiile de gazdă i-au revenit prietenei şi maestrei mele, avocatul Adriana Minea, care a făcut câte o scurtă prezentare fiecărui autor, asumându-şi şi rolul de moderator al evenimentului.

Primul dintre vorbitori a fost domnul academician Alexandru T. Bogdan, semnatarul prefaţei, care a subliniat, în emoţionantul discurs, rolul cărţii în formarea tinerei generaţii, dar şi pericolul reprezentat de noua generaţie de „cercetători”, adepţi ai copy-pasteului. „Îl invoc pe Dumitru Tinu care de sus ne priveşte pe toţi. Academia Română este echidistantă, dar vreau să cred că aici este vorba despre talent literar, un nume de pe copertă este preluat ca ştafetă de moştenire de la un nume lăsat pe o carte. Să avem grijă ca otrava de aur să nu devină un aur otrăvit!”[1], a conchis remarcabilul intelectual, ale cărui cuvinte sunt dătătoare de speranţă pentru orice tânăr care, asemenea nouă, doreşte să păşească pe drumul anevoios al cercetării.

A urmat intervenţia omului deosebit care este Carmen Musceleanu, viceprimar al Sectorului 1 al Capitalei, prietenă adevărată, care a punctat tocmai momentele colaborării noastre. Evident, profit de această ocazie, mulţumindu-i că mi-a fost şi îmi este alături permanent.

O intervenţie scurtă, dar frumoasă, a avut Cristina-Angela Preda, autoarea postfaţei, care a ţinut să precizeze ineditul unei astfel de lucrări.

Au mai vorbit: avocatul Gelu Vâlceanu, Marius Buldur, prietenul şi partenerul nostru de afaceri de la Timişoara, şi Petre Trifu, autorul desenelor tematice, expuse pe întreaga durată a manifestării.

Cel mai emoţionant moment a fost, fără îndoială, cel care le-a avut ca protagoniste pe mama mea şi pe tânăra ziaristă Alina Oprea, persoana „vinovată”, alături de medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de prezenţa mea în lumea celor vii şi, implicit, de existenţa acestei cărţi.

Mulţumesc tuturor celor care au fost prezenţi, dar şi celor care, din diverse motive, nu s-au aflat în mijlocul nostru, dar care ne-au susţinut şi încurajat!


[1] Vezi http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/126000.html, consultat pe 2 iunie 2012, ora 20.00.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Anunt, Cercetare, Comunicate de presa, In presa

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 comentarii pe “Lansarea volumului „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit””

 1. Samoila Traian Says:

  Buna ziua,
  si va felicit pentru aceasta completare a unor cunostinte despre aceste reptile care pot aduce beneficii sanatatii oamenilor si sper sa fie mai completa decat „Ferma de vipere”.
  Succes.

 2. hantig Says:

  Sunt foarte iteresat sa aflu daca as putea sa deschid o ferma cam de unde as putea sa cumpar vipere sa u si dupa aia cum trebuie intretinute sau cum se face recoltarea veninului toate astea sa vad cam cat la suta ati poate venit intrun an dupa ce ai inceput recoltarea veninului.

 3. Oana-Cristina Says:

  Buna ziua!
  Ma numesc Oana-Cristina Cresteaza, studenta in anul III la Facultatea Administrarea Afacerilor cu predare in limba engleza, din cadrul ASE Bucuresti. In prezent, imi redactez lucrarea de licenta, care are ca studiu de caz un business plan. Dupa un research aferent, am concluzionat ca tema business plan-ului este crearea unei ferme de vipere, si v-am gasit pe dumneavoastra ca o persoana de contact ce m-ar putea ajuta cu diverse informatii pe care nu le pot gasi. As avea o lista de intrebari si v-as fi recunoscatore daca ma puteti ajuta. Mentionez ca informatiile necesare sunt in scop didactic.
  Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
  Cu stima,
  Oana-Cristina Cresteaza

 4. Ruxandra Says:

  Buna seara,
  In primul rand ma bucur ca v-ati revenit, sunteti sanatos si ati lansat o carte folositoare. In al doilea rand va marturisesc ca sunt foarte interesata de aceasta afacere si sper/va rog sa imi furnizati cateva informatii necesare demararii. Va multumesc anticipat si va doresc numai bine.

 5. Valerian Says:

  Buna ziua.
  Sunt interesat de o astfel de afacere. Puteti sa ma ajutati cu informatii. As fi profund recunoscator. Va multumesc anticipat.

 6. Turchina George Says:

  cum se poate procura aceasta carte „Otrava de aur”?

 7. Voica Elena Says:

  Buna seara,

  M-ar interesa aceasta carte si cum as putea sa de marez o asemenea afacere, sant fascinata de aceasta afacere care este destul de periculoasa dar si profitabila. Va multumesc anticipat.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: