Mesaj pentru un mare demnitar român (GUESTPOST)


 Dragă Andrei,

Profund emoţionat de soluţia judecătorească, impresionat de gestul d-lui Adrian Năstase pe care îl cunosc, eu, din 1970 când eram amândoi studenţi la Facultatea de Drept din Bucureşti, eu în anul întâi, el în anul trei, te rog să primeşti în paginile tale un mesaj pentru acest mare demnitar român, cu siguranţă cel mai mare, magnificul, pe care o mână de torţionari au reuşit să-l doboare cu concursul laşităţii poporului român în care şi eu mă regăsesc, dar mai ales cu ajutorul aparatului de represiune creat la dispoziţia şi ordinul despotului. Mesajul meu nu urmăreşte un patetism gratuit, nici lingvistic şi nici emoţional, dar dacă el transpare înseamnă că este glasul suprem al umanităţii, este strigătul de amărăciune ce domină neputinţa celor corecţi şi leali educaţiei şi profesionalismului însuşite, de a lua atitudine şi de a avea dreptul de a decide împotriva masacrului despotic şi dement ce există la nivelul puterii discreţionare, dar perfect ascunsă în sarcasm şi tendinţe ucigaşe.

Democraţia înseamnă corectitudine în fapte, sinceritate în angajamente şi consimţământ, înseamnă respectul valorilor şi este libertatea înţeleasă. Dacă peste aceste sensuri ale democraţiei pui o mască, aşa cum s-a procedat demenţial împotriva acestui mare şi falnic om de stat, cu certitudine cel mai mare pe care l-a avut România (şi când fac această afirmaţie cu siguranţă nu greşesc !), înseamnă că democraţia este o farsă abjectă pusă în valoare de oameni pigmei, care îşi urmăresc în patologia lor distrugerea celor ce au dovedit faimă şi demnitate, au creat valori şi au impus prestigiu, au creat respect şi au generat emulaţii şi tendinţe de emancipare dincolo de frontierele ţării. Dihotomia despotică, de imbecilitate psihopatică, vecină cu idioţenia majoră, şi răutatea dezechilibrată, au creat în ţara noastră disfuncţionalităţi la toate nivelele de comuniune şi comunicare, creând sentimentul de dictat politic şi de imposibilitate de răsturnare a lor. Sfidarea poporului şi condamnarea celor buni a fost adjectivul ce a caracterizat o bună perioadă de timp amărâta noastră de democraţie, pe care vestitul rege grec Pericle a îndrăznit să o proclame atât de triumfal în ţara lui.

Explicaţii asupra marelui om de stat şi om politic Adrian Năstase, se pot da crescânde în multitudinea lor, cu siguranţă se vor scrie pagini întregi, dar apropo de laşitatea noastră, vreau să spun că ar fi trebuit ca o mare masă de cetăţeni să ia atitudine atât împotriva conducerii, cât şi împotriva celor ce au instrumentat cauza, pentru a-i forţa pur şi simplu să se abţină de la judecată cunoscând că în jocul justiţiei s-a imixtionat putregaiul democraţiei şi javra de dictat. Nu ne va putea combate nimeni fiind cunoscut că în mijlocul evenimentelor era discreditarea nemeritată a marelui om, era dorinţa de umilire a personalităţii, era intenţia calificată dictată de sus de a-l distruge cu orice preţ, demonstrându-ne cât de mici suntem noi poporul şi ce forţă abominabilă există în pântecele lor psihopate. Apărarea lui Adrian Năstase este de fapt apărarea noastră, a majorităţii!

Completul de judecată. Îmi aduc aminte că pe vremuri exista aşa numitul complet special ales să se dea soluţia dorită, numit fie de influenţa politică partizană PCR, fie de dorinţa unui grandoman politic ceauşist.

Lucrurile stau aidoma acum cu prilejul judecăţii lui Adrian Năstase. Completul de judecată din recurs a fost special ales ca să fie siguri că soluţia va fi de condamnare. Era un motiv ca noi oamenii să ne zbatem şi să arătăm aceste lucruri, să ne adunăm pentru a înlătura această dictatură. Fac menţiunea că nu este târziu nici acum să se facă o demonstraţie chiar de forţă, pentru a înlătura efectele ordinare ale judecăţii false, cinice şi de complot politic psihopat.

Eu am spus, încă din 2004, că dacă Băsescu ajunge preşedintele României, această ţară va fi distrusă iremediabil. Este ceea ce s-a împlinit, atât la nivel de ţară cât mai ales la nivel de oameni, care au început, acum în 2012, să se deştepte.

Adrian Năstase era şi este încă un drapel la care trebuia să ne închinăm cu toţii şi să-l apărăm împotriva acestor bestii cu chip de om mort, dar periculoşi ca zombii care mănâncă pe cei vii.

Consider că Adrian Năstase trebuie să iasă din decepţie, să lupte în loc să dea satisfacţie şi trebuie să fie convins că oamenii sunt lângă el şi nu-l vor părăsi niciodată.

Adrian Năstase trebuie să triumfe! În lupta lui trebuie să fim şi noi implicaţi! Puterea lui trebuie să fie în cetăţenii care să-l respecte şi omagieze mai ales să-l urmeze în faptele de binecuvântare adresate poporului său, fiind un exemplu pentru popor, este fiul poporului cu care se contopeşte! Trebuie să sfideze sadismul şi sarcasmul unor descreierați fiind convins că noi cetățenii îl vom urma. Adrian Năstase este mai important decât toţi, prezenţa lui este aerul nostru, este sensul de a fi, este raţiunea însăşi!

Doresc d-lui Adrian Năstase însănătoşire grabnică cu restitutio în integrum de la social şi uman la politic şi familial, de la profesional la statal şi la demnitate, în care devoţiunea lui să fie frontispiciu pe fruntea ţării şi pe binele cetăţenilor în care singurul zumzet să fie aplauzele noastre.

Cu respect pentru marele om de stat, avocat Matei Valeriu.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Guestpost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: