Discursul meu pentru Conferinţa PSD Sector 1


PSD Sector 1

Domnule Preşedinte Ion Iliescu,

Onorat Prezidiu,

Doamnelor, Domnişoarelor şi Domnilor,

Este o onoare pentru mine, ca reprezentant al tinerei generaţii, să vă vorbesc. Ne aflăm în faţa unui moment hotărâtor pentru Organizaţia PSD Sector 1 şi anume alegerea unei echipe noi de conducere. Venim după o serie de victorii electorale, care ne-au permis să preluăm puterea şi să arătăm cetăţenilor că Uniunea Social Liberală poate da ţării o guvernare responsabilă. Partidul Social Democrat şi-a asumat rolul principal al acestei guvernări, iar Victor Ponta a acceptat să fie prim-ministrul unei Românii aflate în derivă după o guvernare haotică PDL-UDMR. A demonstrat că se poate, dar numai în limitele impuse de rigorile crizei internaţionale.

Ne aflăm în faţa unor provocări electorale şi mai mari, în 2014, respectiv alegerile europarlamentare în vară şi cele prezidenţiale la  sfârşitul anului. În acest context, de an preelectoral, trebuie să fim vigilenţi şi să luptăm pentru ca zestrea electorală a Social-democraţiei româneşti să rămână constantă şi stânga să se situeze pe primul loc în opţiunile cetăţenilor la scrutinul europarlamentar. Pentru aceasta se impune o implicare cât mai mare şi o promovare pe măsură a tinerilor. Avem nevoie de dezinvoltura lor, de implicarea lor, de creativitatea lor, fără a renunţa la experienţa şi expertiza seniorilor. Pornind de la modelul conducerii centrale a Partidului Social Democrat, şi organizaţia de sector ar trebui să ţină cont de oamenii tineri, pe care să-i coopteze în structurile sale de conducere. Evident, numai pe baza competenţei, a implicării şi consecvenţi principiului meritocraţiei. Ca asistent universitar, ca om care lucrează cu tinerii, pot să vă mărturisesc că sunt din ce în ce mai mulţi tineri cu care România se poate mândri. O parte însemnată a acestora se află în Sectorul 1 al Capitalei. Spre ei se îndreaptă atenţia mea, pentru că împreună cu ei vom construi România de mâine – o României curată, demnă, social-democrată.

Salut aici proiectul în 10 puncte al domnului preşedinte interimar al Organizaţiei Sectorului 1, europarlamentarul Cătălin Ivan, un proiect care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dar în special către tânăra generaţie. Este de datoria noastră să ne luptăm pentru generaţiile viitoare, să construim lideri capabili, oneşti şi pregătiţi să conducă România de mâine.

Preşedintele Ion Iliescu este un model şi din punctul acesta de vedere. A ştiut să crească generaţii de lideri, a ştiut să facă transferul de putere către cei mai tineri, continuând să vegheze la activitatea acestora din postura de preşedinte fondator, de mentor pentru toţi cei care vor să aibă o activitate de lungă durată în politica românească. Aşa se explică faptul că oameni tineri, precum profesorul Adrian Năstase, pe care-l aşteptăm acasă, în marea familie a PSD Sector 1, sau Victor Ponta, liderul partidului nostru, au ajuns în funcţiile cele mai importante ale ţării. Şi rezultatele s-au văzut. Guvernul Adrian Năstase a pus economia românească în funcţiune, iar Executivul condus de domnul Ponta încearcă acelaşi lucru, cu semnale pozitive.

Aţi primit, cred,  cu toţii pliantul domnului Ivan. Este un proiect care se rezumă la câteva fraze, dar un proiect generos, constructiv, pozitiv. Şi, aşa după cum mărturiseşte preşedintele Cătălin Ivan, este mai mult decât un simplă dorinţă, ci o convingere: aceea că, „uniţi, îmbinând experienţa, ambiţia, dinamismul şi energia tuturor”, vom putea transforma Organizaţia PSD Sector 1 într-o organizaţie model. O organizaţie din care nu pot lipsi tinerii, pensionarii, femeile, intelectualii… Toţi îşi au locul în Organizaţia PSD Sector 1, toate categoriile îşi cer dreptul de a fi reprezentate în structurile de conducere. Domnul Cătălin Ivan, prin proiectul domniei sale, face acest lucru: oferă tuturor posibilitatea să se exprime, să reprezinte şi să fie reprezentaţi.

În concluzie, mă alătur celor care susţin proiectul preşedintelui interimar al Organizaţiei Partidului Social Democrat a Sectorului 1, manifestându-mi încrederea în capacitatea dumnealui, a noastră, de a transforma echipa PSD Sector 1 în echipa model a Partidului Social Democrat.

Mult succes lucrărilor Conferinţei şi mulţumiri pentru atenţia acordată.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Punct de vedere

Etichete: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: