ANDREI TINU: „PRIMUL LOC DE MUNCĂ ESTE UN PROIECT BENEFIC PENTRU ANGAJATORI ŞI ANGAJAŢI”


Secretarul executiv pe probleme de comunicare al Tineretului Social Democrat (TSD), Andrei Tinu, candidat la funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD, s-a deplasat, în perioada 25-26 iulie 2013, în județul Covasna, unde a avut întâlniri cu liderii locali ai TSD.

Cu acest prilej, Andrei Tinu şi-a prezentat proiectul politic cu care vrea să câştige competiţia pentru desemnarea înlocuitorului actualului lider, ministrul Nicolae Bănicioiu, căruia îi expiră mandatul anul acesta. Programul politic al candidatului Tinu este alcătuit din 48 de proiecte: unul macro („Primul loc de muncă”) și 47 de proiecte micro, câte unul pentru fiecare organizație județeană sau de sector.

Principalul punct al programului tânărului social-democrat îl constituie propunerea care vizează modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, în sensul acordării unor avantaje fiscale societăţilor comerciale care angajează persoane cu vârste de până la 35 de ani. Andrei Tinu apreciază că, în momentul de față, cadrul legislativ nu rezolvă decât în mică măsură problemele existente în domeniul ocupării forței de muncă, precizând faptul că „de aceste măsuri au beneficiat doar 3.605 absolvenţi în anul 2009, respectiv 5.568 absolvenţi în anul 2010”.

ANDREI TINU TSD - COVASNA

„Îmi doresc – a declarat Tinu – ca angajatorii să beneficieze de unele înlesniri fiscale dacă angajează persoane cu vârste de până la 35 de ani, cu condiţia ca aceste persoane să fie la primul lor contract de muncă. Proiectul se intitulează „Primul loc de muncă” şi, cred eu, ar aduce beneficii atât celor care plătesc, cât şi tinerilor din România, cunoscându-se faptul că tânăra generaţie este categoria de vârstă cea mai defavorizată.”  Pe lângă scopul principal al proiectului, acela de a acorda o șansă tinerilor de a se angaja, Tinu a afirmat că modificarea legii în sensul gândit de el va contribui și la reducerea evaziunii fiscale.

Secretarul executiv al TSD a adus în discuţie şi problema regionalizării. Andrei Tinu a precizat că susţine proiectul iniţiat de vicepremierul Liviu Dragnea şi asumat de Cabinetul Victor Ponta, întrucât el (proiectul – n.n) asigură un echilibru socio-economic. „Guvernul a trasat liniile viitoarelor regiuni în conformitate cu recomandările organismele europene şi în funcţie de realităţi economico-sociale existente. Regionalizarea este benefică pentru toţi cetăţenii, ea înlătură orice inechitate şi este realizată pe baza unor principii solide şi nu pe aceea a autonomiei locale pe criterii etnice, aşa cum îşi doresc unii lideri politici ai maghiarilor, pentru a-şi păstra privilegiile”, a precizat liderul TSD.

Întrebat dacă se teme de concurență, Tinu a declarat că nu are astfel de temeri, considerând că fiecare dintre ceilalți trei candidați la șefia TSD își dorește, la fel ca și el, binele organizației, unitatea TSD și a PSD și îndeplinirea obiectivelor Stângii românești: echitate, dreptate socială și progres. „Garantez că, în cazul în care voi câștiga alegerile interne, le voi cere colegilor și prietenilor mei aflați în competiție să mi se alăture în efortul de a întări TSD”, a concluzionat Andrei Tinu.

MATERIALUL A FOST PRELUAT DE SITE-UL COVASNAMEDIA.RO

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Anunt, Comunicate de presa, In presa, Punct de vedere

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: