LA MORMÂNTUL PROFESORULUI GHEORGHE BUZATU…


         Mormantul profesorului    Ne despărţeam în primăvară – oare pentru cât timp? – de istoricul Gheorghe Buzatu, omul care continuă şi acum să mă îndrume, din lumea de Dincolo, pe drumul, anevoios dar frumos, al cercetării ştiinţifice. Poate că mă repet, dar în mintea mea rămâne imaginea omului complex şi complet care a fost profesorul Gheorghe Buzatu… Niciodată încrâncenat, niciodată violent, niciodată plin de sine. Şi, totuşi, intransigent când venea vorba de meseria lui (cea de istoric).

            Din motive personale, obiective însă, nu am putut, deşi mi-am dorit foarte tare, să-l conduc pe ultimul său drum. Astăzi, într-o zi cu semnificaţii istorice[1], paşii mă poartă în Cimitirul Eternitatea din Iaşi, unde se odihneşte întru veşnicie ilustrul meu dascăl.

POST SCRIPTUM: Textul este o scurtă prezentare a momentului, iar postarea acestuia şi a fotografiei de la mormântul profesorului nu reprezintă altceva decât îndemnul meu de a-l citi pe Gheorghe Buzatu şi de a-i urma exemplul.


[1] La 27 august 1916, România declară război Austro-Ungariei, intrând astfel în prima conflagraţie mondială; la 27 august 1928 se semnează, la Paris, Pactul Briand-Kellog, iar la 27 august 1989, Marea Adunare Naţională de la Chişinău a decis oficializarea limbii române şi trecerea la „grafia” latină – Vezi http://www.mediafax.ro/cultura-media/semnificatii-istorice-pentru-ziua-de-27-august-11273805, consultat pe 27 august 2013, ora 14.04.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: