PROMOVAREA UNOR MODELE AUTENTICE TREBUIE SĂ FIE PRIORITATEA SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI


            Pe 10 aprilie a.c. am susţinut un discurs în deschiderea Conferinţei Internaţionale „Exercitarea puterii la 500 de ani de la scrierea Principelui”, organizată de Universitatea Europei de Sud-Est Lumina în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi aflată sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti. Ţin să mulţumesc gazdelor manifestării, în mod special domnilor Ragip Gökçel şi Hüseyin Padem.

 Andrei Tinu la Universitatea Lumina 

PROMOVAREA UNOR MODELE AUTENTICE

TREBUIE SĂ FIE PRIORITATEA SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI

  

          E o modă astăzi să vorbeşti despre Machiavelli şi al său „Principe”, să îţi construieşti discursul pornind de la principiile fundamentate de cel care – arc peste timp – a continuat şi inovat teoriile unui Xenofon, ale unui Cicero ori pe cele ale lui Titus Livius, inspirând, la rândul său, pe alţi mari gânditori care i-au urmat (Francis Bacon, Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau). Nu voi cădea în această capcană, mulţumindu-mă să ascult prelegerile unor specialişti ai domeniului.

     Am acceptat cu bucurie invitaţia domnului profesor universitar doctor Hüseyin Padem, preşedintele Universităţii Europei de Sud-Est Lumina, de a participa la acest eveniment important nu doar din viaţa universităţii, ci şi a ţării.

Andrei Tinu discurs

     Un eveniment care ne vorbeşte, înainte de toate, de principii, de idealuri, de modele. Consider că promovarea unor modele autentice, a unor oameni care s-au afirmat prin talent, inteligenţă şi muncă, trebuie să reprezinte prioritatea societăţii româneşti. Şi cum putem construi o societate axată pe modele altfel decât prin a investi în educaţie, în generaţia de mâine? Trebuie să menţionez în acest sens eforturile făcute de Ministerul Educaţiei şi de cel al Cercetării, respectiv de domnii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu, pentru a creşte nivelul de competitivitate al Şcolii româneşti. De asemenea, ţin să menţionez deschiderea domnului Victor Ponta faţă de solicitările venite dinspre mediile pre- şi universitare, precum şi implicarea directă a Domniei Sale în rezolvarea diferitelor probleme.

Tinu stoica

     Un rol important în creşterea competitivităţii sistemului de educaţie din România îl au instituţiile de învăţământ particulare, care asigură cursanţilor cele mai bune condiţii de pregătire didactică şi practică. Vreau să menţionez aici exemplul oferit de GrupulLumina Instituţii de Învăţământ, compus din Şcoala Spectrum, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, The International School of Bucharest şi Universitatea Europei de Sud-Est Lumina. O bază materială care rivalizează cu cele ale universităţilor de top din lume, un personal calificat şi, mai presus de toate, dorinţa de a avea performanţă fac din Lumina Instituţii de Învăţământ un partener dorit şi respectat atât de instituţiile publice, cât şi de societăţile şi companiile internaţionale, interesate să angajeze absolvenţi cu o temeinică pregătire teoretică şi practică.

Andrei Tinu Ragip Gökçel

     Sunt multe de menţionat, dar fiindcă timpul este foarte scurt, vreau să urez succes lucrărilor conferinţei şi să felicit conducerea Universităţii Europei de Sud-Est Lumina pentru străduinţa cu care se luptă pentru o educaţie de calitate. Ţin să menţionez că am toată deschiderea pentru a colabora întru binele beneficiarilor actului de educaţie şi al societăţii româneşti, să mă alătur efortului general de menţinere a climatului de armonie şi progres.

Vă mulţumesc!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Anunt, Cercetare

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: